3 tips voor het uitbreiden van jouw huis

huis

Woon je op zich wel prettig, maar merk je dat je wat ruimte te kort komt? Komt er een kindje bij en heb je daardoor misschien een extra kamer nodig? Of heb je gewoon te veel schoenen en kleding die je niet makkelijk kwijt kan? Er zijn verschillende scenario’s die vragen naar de uitbreiding van een woning. Hier vindt je 3 tips voor het succesvol uitbreiden van jouw woning.

Een keuze maken tussen aanbouw of uitbouw

Bij de gedachte aan woninguitbreiding wordt er al gauw gedacht aan aanbouw en/of uitbouw. De meeste mensen gebruiken de termen ook incorrect. Ze betekenen niet hetzelfde. Bij het kiezen van een aanbouw wordt er een heel nieuw stuk toegevoegd aan de woning. Er wordt een compleet nieuwe constructie aangebouwd. Vandaar dus de benaming “aanbouw”. Bij de uitbouw wordt er een bepaalde ruimte in de woning vergroot. Denk bijvoorbeeld aan de wens voor een grotere woonkamer. Als je genoegen neemt met een kleinere tuin, dan kan de woonkamer een stuk worden doorgetrokken. Je bouwt dus verder uit, want de constructie voor de woonkamer bestaat al. Of je nu kiest voor aanbouw in Den Haag of uitbouw in Den Haag, afhankelijk van de extra ruimte kunnen ze beide een oplossing bieden.

Een dakkapel of dakopbouw

Als de kamers beneden een perfecte grootte hebben en jouw probleem eigenlijk boven ligt, dan is er hier ook een oplossing voor. Je kunt uitbreiden met een dakopbouw. Als je een plat dak hebt, dan is dit snel te doen. Hiervan wordt er vaak een extra slaapruimte gemaakt. Heb je geen plat dak, maar een schuin dak? Kies dan voor een dakkapel. Je bouwt hierbij niet een compleet nieuwe ruimte, maar je zult merken dat je toch veel meer ruimte zal hebben.

Garage of serre

Een extra ruimte kan natuurlijk ook een garage of serre zijn. Wil je bijvoorbeeld de tuin wat persoonlijker en warmer laten aanvoelen? Een serre is hier ideaal voor. Het geeft de woning meer persoonlijkheid. Wil je meer opbergruimte of wil je gewoon graag je auto binnen hebben staan? Laat dan een garage bijbouwen.

 

Waarvoor je uiteindelijk ook kiest. Weet dat er veel mogelijkheden zijn om ruimer te wonen. Verhuizen hoeft dus niet jouw eerste optie te zijn!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.