De nieuwste interieurtrends!

interieur

Wat zijn de nieuwste interieurtrends? Dat is een moeilijke vraag omdat de woonmagazines en -goeroes jaarlijks met nieuwe dingen op de proppen komen, en je blijft de boel natuurlijk niet herinrichten. Maar zo nu en dan een opfrisbeurt kan geen kwaad. Een aantal voorbeelden ter inspiratie, die in dit tijdsbeeld passen en daarom voor langere tijd houdbaar zijn.

Houten meubels

MDF en fineer gaan het afleggen tegen good old hout als materiaal voor meubels. De redenen zijn talrijk en duidelijk: het is duurzamer bouwmateriaal dat tevens langer meegaat, het heeft een warme en natuurlijke uitstraling en de kleur verveelt nooit. Vaak zijn bepaalde meubelstukken op maat gemaakt en dus uniek. Op de website van Meubelmaker Breda zijn diverse voorbeelden te zien hoe mooi houten meubels in elk interieur passen.

Gezellig-rommelig met vintage en persoonlijke accessoires

Gek genoeg zijn ouderwetse accenten in een woning tijdloos. Voorheen kickten veel mensen op antiek, maar dit is vaak niet te betalen. Daarom biedt vintage uit de jaren ’60 tot en met ’90 uitkomst: allerlei nostalgische eyecatchers geven een woning smoel en tegelijk een persoonlijk stempel. Vaak zien voorbeeld-interieurs op allerlei (sociale) media eruit als veredelde wachtkamers, maar in de komende jaren mag het allemaal wel weer wat huiselijker. Gezellig-rommelig wordt een nieuwe trend die misschien wel lang aanhoudt, en jij als bewoner voelt je daar meer in thuis.

Boeken en geluidsdragers

Ondanks de poging van allerlei technieken om muziek en boeken uit ons interieur te laten verdwijnen, is dit nog altijd niet gelukt. Sterker nog, na vinyl is ook de cd ook weer aan een revival bezig, en de boekenverkoop heeft zich kranig geweerd. Deze mogen weer uitgestald worden om de in de vorige alinea genoemde huiselijke sfeer en persoonlijke touch te versterken.

Helden ingelijst: tijdloos

Het afdrukken en inlijsten van foto’s van je favoriete filmster, muzikant, wijsgeer of sporter is – zeker in smaakvol zwart-wit – nooit uit de mode geraakt en dus een goede tip. Ook deze items vertellen meer over de mensen die in het huis wonen. Het worden echte blikvangers die mooi contrasteren met bijvoorbeeld grote kamerplanten zoals de monstera, die gelukkig ook weer mogen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.