Ontruiming bij een huurder die niet betaald

woning

De huurder van je huis betaald niet! Wat nu? Wanneer je iets verhuurt doe je dat niet voor niets, anders is er immers sprake van ‘bruikleen’. Verhuur kenmerkt zich door de tegenprestatie die moet worden voldaan door de huurder aan jou als verhuurder. Wanneer dit gebeurt, worden er acties ondernomen; ontruiming bijvoorbeeld. Bij een spoedontruiming van Goedkoop Ontruiming Roosendaal ben je dan aan het juiste adres. 

Praten met de huurder

Het is belangrijk dat je eerst bij problemen met de huurder gaat praten en gaat navragen waarom de huurder niet betaald of een achterstallige betaling heeft. Het is mogelijk dat de huurder niet betaalt omdat de huurder net ontslagen is bijvoorbeeld. Bespreek wanneer dit gebeurt een oplossing voor bijvoorbeeld een afbetalingsplan.

Wanneer de huurder niks onderneemt

Wanneer de huurder niet wil praten of zich niet aan het afgesproken afbetalingsplan houdt, volgen er sancties. De verhuurder kan nu naar de rechter gaan. Het voordeel van de verhuurder is dat de rechtbank de vordering van de verhuurder uitgebreid gaat onderzoeken. Het nadeel hiervan is dat er meerdere schriftelijke rondes hiervan zullen zijn en de huurder een aantal malen uitstel van de zitting kan vragen, waardoor de huurschuld verder oploopt. Komt de rechter tot de conclusie dat de verhuurder gelijk heeft, dan mag het ontruimingsbedrijf in actie komen.

Communicatie voor de ontruiming

De deurwaarder komt met een ontruimingsvonnis langs bij de huurder en geeft dit persoonlijk af. Bij het vonnis zit het betekeningsexploot van de deurwaarder, op het betekeningsexploot staat de datum wanneer het ontruimingsbedrijf het huis komt ontruimen. Dit gebeurt wanneer de huurder de huurachterstand niet betaald, of de woning zelf ontruimd. 

De ontruiming van de woning

Betaalt de huurder de achterstand niet en blijft hij zitten tot het moment dat de deurwaarder op de aangekondigde datum de woning komt ontruimen, dan zullen de ontruimingskosten oplopen. Er worden verhuizers en een slotenmaker ingezet en alle spullen van waarde van de huurder worden opgeslagen. De kosten van de ontruiming betaalt de verhuurder, maar mag deze door middel van beslag op de huurder verhalen. Het is verstandig voor een huurder om tijdig zelf de woning te ontruimen zodat hij zelf kan verhuizen met hulp van Actie Verhuizingen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.