Soorten matrassen: de beste opties voor jouw comfort!

matras

Ondanks de grote verscheidenheid aan modellen, materialen, technologieën en indicaties, is het niet altijd gemakkelijk om voor elke behoefte het beste type matras te kiezen. Bij een bewuste en juiste keuze moet altijd rekening worden gehouden met enkele belangrijke aspecten betreffende het biotype, de routine en de fysieke omstandigheden van de toekomstige gebruiker van de nieuwe matras.

 

Ongeacht de interne structuur van de matras, ligt de hoofdfunctie ervan aan de oppervlakte. Het moet het lichaam voldoende ondersteuning bieden, zodat botten en spieren in een comfortabele positie blijven, wat een goede nachtrust garandeert.

 

Om de belangrijkste twijfels over de meest voorkomende categorieën en structuren uit de weg te ruimen, willen wij je iets meer vertellen over de op de markt verkrijgbare matrasmodellen!

Schuim matras

De categorie schuimmatrassen omvat matrassen zonder metalen structuren en hout, uitsluitend gevuld met schuim en vezels, die kunnen variëren naar gelang van de dichtheid van het model.

 

Van de schuimsoorten die in deze matrassen worden gebruikt, is visco-elastisch schuim tegenwoordig een van de meest gebruikte. Dit materiaal vormt zich gemakkelijk naar het lichaam en zorgt voor drukontlasting en bewegingsisolatie, waardoor ze een goede optie zijn voor koppels.

Latex matras

Het heeft hetzelfde principe als schuim. Maar in tegenstelling tot visco-elastisch schuim reageert latexschuim snel op druk, zodat het vrij zacht is.

 

Dit matrasmodel biedt superieur comfort en ondersteuning voor het hele lichaam. Bovendien biedt latex thermisch comfort en antibacteriële eigenschappen. Met verschillende comfortniveaus is latex de ideale optie om een rustige nachtrust te garanderen. Bij Una Matras vindt je de modernste modellen op de markt. Het is de moeite waard om ze te controleren!

Spring matras

De springveer matras kan de beste optie zijn voor diegenen die meer zachtheid zoeken. Veren bieden niet alleen veel comfort en aanpassing aan het lichaam, maar bieden ook meer weerstand bij het ondersteunen van zware lichamen.

Het is een van de meest geschikte modellen voor paren, omdat sommige van hen afzonderlijke sets veren hebben, waardoor de bewegingen van een van de partners zich niet naar de andere kant van de matras kunnen verspreiden.

Orthopedisch matras

Hoewel elke matras een orthopedische functie heeft, bestaat het model dat in de volksmond bekend is geworden als de orthopedische matras uit een houten structuur binnenin, ontwikkeld om veel meer stevigheid te bieden dan conventionele matrassen.

 

Omdat het steviger is, wordt het aanbevolen door orthopedisten om te helpen bij de behandeling van verschillende problemen met de wervelkolom. Ook mag niet worden vergeten dat dit model een van de zwaarste is, waardoor het moeilijk is om het voortdurend te verplaatsen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.