Waar moet u rekening mee houden tijdens een bezichtiging?

huis

Een huis verkopen is vanzelfsprekend een bezigheid die de nodige aandacht vergt. Zeker wanneer u als verkoper een zo goed mogelijke prijs tot stand wilt brengen. Het is een kleine moeite om onderstaande zaken door te nemen en uit te voeren. En soms moet er simpelweg het een en ander geïnvesteerd worden in een betere verkoop.

Herkenning

Een huis verkopen in Steenbergen bijvoorbeeld, is allereerst een kwestie van pakkende teksten en goede fotografie en video die men op internet makkelijk kan vinden. Maar wanneer de eerste bezichtigingen komen, is het wel de bedoeling dat alles er vrijwel hetzelfde uitziet als op de foto’s. Doe dus geen interieur-makeover tussendoor, laat alle meubels precies zo staan zoals de fotograaf ze heeft vastgelegd. Dat zorgt voor herkenning en erkenning zorgt voor vertrouwen. En vergeet al te misleidende fotografie zoals de fish-eye– of groothoeklens. Wanneer de fysieke bezichtiging volgt, komt dat immers uit.

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimd huis zorgt niet alleen voor een betere indruk van u als bewoner, het geeft ook een vermoeden hoe u met het huis bent omgegaan in de periode dat u er woonde. Wie veel spullen rond laat slingeren, zal ook niet snel andere (nodige) klusjes aanpakken of laten doen, is het idee van buitenstaanders. Maak daarom een nette indruk die doorwerkt in het beeld van de gehele woning. Bovendien is een veelgehoorde zin tijdens bezichtigingen ‘je moet er een beetje doorheen kijken’. Dat lukt beter wanneer de woning niet helemaal vol staat. U haalt de boel dus niet leeg, maar stript het geheel tot neutrale woning. Vreemden hebben bovendien niks te zoeken tussen uw persoonlijke spullen.

Investeren in meer winst

Zorg daarom dat alle verlichting werkt, dat kranen functioneren en dat het energieverbruik in orde is. Hier wordt vroeg of laat naar gevraagd. Desnoods investeert u in maatregelen om dat energieverbruik terug te dringen. Er zijn tal van manieren om met bescheiden uitgaven de waarde van het huis te verhogen. Denk ook aan dubbel glas en isolatie. De kosten hiervan zijn althans in die zin bescheiden dat ze in het niet vallen bij de uiteindelijke winst die er gemaakt wordt.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.