Wanneer kies je voor een indoor sauna of een outdoor sauna ?

sauna

Ben je een groot liefhebber van de sauna? Dat begrijpen we goed, want een saunabezoek is zeer ontspannend. Bovendien is het ook nog eens goed voor de algehele gezondheid. Je kunt uiteraard naar een spa voor een saunabezoek, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om een sauna in je woning te laten plaatsen. Daarnaast kun je ook voor een outdoor sauna in de tuin gaan. Maar wanneer kies je voor een indoor sauna of een outdoor sauna? Daar gaan we in deze tekst wat dieper op in.

Afkoelen in de buitenlucht

Vind je het fijn om op een natuurlijke manier af te koelen na een saunabezoek? Dan kun je het beste voor een outdoor sauna gaan. Dan heb je namelijk de mogelijkheid om af te koelen in de tuin. Ga je voor een indoor sauna? Dan moet je na het saunabezoek een koude douche nemen. Volgens veel experts is het juist aangenaam om buiten op een natuurlijke manier af te koelen. Neem je liever na een saunabezoek een koude douche? Dan kun je ook prima voor een indoor sauna gaan.

Meer ruimte in een outdoor sauna

Een ander punt is dat een buitensauna doorgaans meer ruimte heeft. De meeste mensen hebben namelijk een relatief grote tuin. Daar past een grote sauna in. Een indoor sauna moet vaak compacter gebouwd worden, omdat in de woning minder ruimte aanwezig is. Wil je regelmatig met meerdere mensen in de sauna zitten? Dan kun je het beste voor een outdoor sauna gaan. Ben je van plan om de sauna in je eentje te gebruiken? Ga dan voor een indoor sauna.

Een indoor sauna verbruikt minder

Draag jij het milieu en je portemonnee een warm hart toe? Dan kun je beter voor een indoor sauna gaan, want die verbruikt minder dan een outdoor sauna. De temperatuur van de buitenlucht ligt namelijk veel lager dan de temperatuur in huis. Daarom moet de outdoor sauna meer opwarmen.

Conclusie

In dit artikel zijn we dieper ingegaan op een indoor sauna en outdoor sauna. Hopelijk kun je op basis van deze informatie een weloverwogen beslissing nemen. Bij Elite Wellness in Utrecht vind je beide soorten.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.